Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Αζάια είναι μαύρος! με αφορμή το κυνηγητό των καναλιών για ένα σημαιοφόρο της φετινής παρέλασης

Η ιστορία του 12χρονου Νιγεριανού Αζάια που κράτησε την ελληνική σημαία στη χθεσινή παρέλαση
2013-10-29 19:26

Ο Αζάια είναι μαύρος!

Σήμερα στο σχολείο δεν πολυκάναμε μάθημα. Κάμερες και δημοσιογράφοι από κανάλια, εφημερίδες και σάιτ ήταν στημένα από τις 7 κι έφυγαν πριν λίγο. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα και μας έκανε την τιμή μέχρι κι ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης -ο ίδιος παρακαλώ!- να μας ...τηλεφωνήσει.

Όχι επειδή το σχολείο έχει να βαφτεί δέκα χρόνια. Όχι επειδή δεν έχουμε δασκάλους για τμήματα υποδοχής και τα μισά παιδιά του σχολείου δεν ξέρουν να μας πουν πού πονάνε. Όχι επειδή στη μία αίθουσα πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια μας. Όχι επειδή ένα κοριτσάκι της Δευτέρας ήταν δέκα μέρες κλεισμένο με τη μαμά του στο Αλλοδαπών, ο μπαμπάς κρύβεται μην τον απελάσουν και τα αδέρφια του τα έστειλαν στη Σουηδία με ξένη οικογένεια (παρόλα αυτά σήμερα που την άφησαν ήρθε στο σχολείο πρωί-πρωί πιο γελαστή από ποτέ).

Όχι επειδή οι μαθητές μας τρώνε από συσσίτια και μένουν σε δωμάτια με άλλα είκοσι άτομα. Όχι επειδή δεν έχουν ρούχα και παπούτσια κι ο χειμώνας έρχεται. Όχι επειδή έχουμε άριστους μαθητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα ελληνικά και δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Το θέμα ήταν ότι έχουμε μαύρο σημαιοφόρο!

Όταν τους είπαμε ότι και τα άλλα σχολεία της περιοχής έχουν αλλοδαπούς σημαιοφόρους μας απάντησαν ότι ''δεν ξεχωρίζουν όμως''! Όταν τους κατηγορήσαμε ότι στοχοποιούν τον μαθητή κι ότι δεν μπορούμε να του εξηγήσουμε γιατί τον τραβάει η κάμερα άστραψαν τα μάτια τους και ρώτησαν ''δηλαδή φοβάστε τη Χ.Α.;;;''

Όταν τους είπαμε να έρθουν και την 25η Μαρτίου που έχουμε Αλβανό σημαιοφόρο μας απάντησαν ότι ''μας πιέζει ο διευθυντής μας όπως κι εσάς ο δικός σας''. Κι όταν είπαμε ότι εμείς διαλέξαμε να δουλεύουμε στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ αυτοί στο STAR, στο SKAI, στη DT και στο Newsbeast απάντησαν ότι ''και αριστερά σάιτ το έβγαλαν''!!! Και θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το θέμα λαμβάνοντας υπόψιν τους προβληματισμούς μας και τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής και να βγούμε κι εμείς στις εκπομπές να δώσουμε αντιρατσιστικό μήνυμα.

Το αντιρατσιστικό μήνυμα είναι ένα: Ότι σήμερα το πρωί δάσκαλοι-παιδιά και γονείς προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και ήρθαν οι κάμερες. Και μόνο τότε συνειδητοποιήσαμε ότι ο Αζάια είναι μαύρος.

μια δασκάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.