Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Militaire.gr: Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος μιλά για την μάχη της Λευκωσίας



Ο Στρατηγός εν αποστρατεία Δημήτριος Αλευρομάγειρος, ταγματάρχης το 1974, διοικητής του 336ΤΠ στην Αμμόχωστο, περιγράφει πως βίωσε τον πόλεμο και τις δυο φάσεις της εισβολής.

Εξηγεί γιατί το τάγμα του από την Αμμόχωστο όπου ήταν, βρέθηκε στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Άγιο Παύλο. Τεκμηριώνει την πρόθεση των αττίλων να καταλάβουν ολόκληρη τη Λευκωσία όπως αποκαλύφθηκε από τουρκικό χάρτη και αποδεικνύει πως αυτή κρατήθηκε ελεύθερη χάρις στον ηρωισμό που επέδειξαν οι στρατιώτες του, οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, ως επίσης και των λοιπών ταγμάτων που παρατάχθηκαν στη γραμμή αντιπαράταξης που είχε σχηματιστεί την 20ή του Ιούλη.

Η αφήγηση του Στρατηγού, εκθέτει ως τουλάχιστον ανιστόρητους όσους μιλούν για “εγκατάλειψη” της Αμμοχώστου από τους κατοίκους της, των ώρα που αυτοί έδιναν τη νικηφόρο μάχη της Λευκωσίας.

Εκθέτει ως τουλάχιστον ανιστόρητους όσους βρέθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο και εν χωρώ τραγουδούσαν ενάντια σε αυτούς που τους γλύτωσαν.Από την εκπομπή του Πάρη Καρβουνόπουλου στο ‘ONALERT’‘Ζωντανά στο στούντιο’
www.onalert.gr


 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.