Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΑΛΕΧ ΜΟΥΣΛΙΜ! Ανακοίνωση του TEV-DEM




Υπό το πρίσμα της μεγάλης τουρκικής αποτυχίας και των πολιτικών του τουρκικού κράτους στη Συρία, που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη βούληση του λαού μας στη Βόρεια Συρία, και ιδίως του ανήθικου πολέμου του στο Afrin και τη μεγάλη ήττα του μπροστά στην αντίσταση όλων των ανθρώπων και των λαών της περιοχής. Αυτοί οι άνθρωποι αψήφησαν τη μηχανή θανάτου και έφτασαν στο Afrin. Γι'αυτούς, η βούληση των ελεύθερων ανθρώπων δεν μπορεί να υπονομευθεί. Η Τουρκία κινείται πλέον σε άλλες πολιτικές που είναι εχθρικές προς τον λαό μας από μια άλλη οπτική: προσπαθεί να υπερσκελίσει τους διεθνείς κανόνες και νόμους, του οποίους ούτε αναγνωρίζει, ούτε δεσμεύεται από αυτούς, εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης ενάντια σε προσωπικότητες του λαού μας. Το πιο πρόσφατο ένταλμα εκδόθηκε εναντίον του κ. Mohamed Salih Muslem, πρώην συμπροέρδου του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και νυν μέλους της Επιτροπής Διπλωματικών Σχέσεων του TEV-DEM.

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η πράξη αυτή είναι αντίθετη προς τις γενικές αξίες και τους διεθνείς νόμους. Το τουρκικό κράτος δεν έχει δικαίωμα να διώξει ή να συλλάβει οποιοδήποτε πρόσωπο δεν είναι πολίτης τoυ. Ο κ. Salih Muslem είναι Σύρος πολίτης και έχει μια επαναστατική ιστορία στον αγώνα και την αντίσταση για όλους τους λαούς. Πράγματι, με το διπλωματικό ρόλο που ανέλαβε στην Ευρώπη, συνέβαλε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Kobani να εκθέσει αυτές τις επιθέσεις, να δείξει την πραγματικότητα και τους χρηματοδότες τους και τη βιαιότητα της τρομοκρατίας σε όλη την ανθρωπότητα. Αυτό καθιστά την κράτησή του σήμερα παράνομη και τη σύλληψή του μια άμεση στήριξη σε όλες τις αντίθετες ενέργειες, εκείνες δηλαδή που ο κ. Mouslem εργάστηκε για να εκθέσει στους λαούς του κόσμου.

Εμείς, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM), καταδικάζουμε αυτό το παράνομο περιστατικό εναντίον του μέλους της Επιτροπής Διπλωματικών Σχέσεων της Κίνησης μας και τονίζουμε ότι αυτό που συνέβη στην Τσεχία είναι μια ανήθικη πράξη, αντίθετη προς τις διεθνείς αξίες, και αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της MIT έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν στην ευρωπαϊκή αρένα και δεν δεσμεύονται από νόμους, ούτε από σεβασμό στην κυριαρχία των κρατών. Το περιστατικό είναι επίσης μια σαφής παραβίαση της κυριαρχίας και των νόμων της Τσεχικής Δημοκρατίας και η χώρα φέρει την ευθύνη της σύλληψης. Η σύλληψη του κ. Muslem σε συνδυασμό με την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας χθες το βράδυ για την παύση των στρατιωτικών ενεργειών στη Συρία επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία επιδιώκει και συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον του λαού μας και δεν αναγνωρίζει κανένα ψήφισμα ή διεθνές δίκαιο.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολιτικούς και νομικούς οργανισμούς, διεθνείς προσωπικότητες, χώρες και οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών να εκφράσουν τη θέση τους σχετικά με αυτό το γεγονός, το οποίο αποτελεί μια ακόμη πολιτική πράξη της Τουρκίας ενάντια στον λαό μας. Καλούμε επίσης όλους τους ανθρώπους μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να κάνουν το καθήκον τους, διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντας το περιστατικό αυτό και να δράσουν χωρίς καθυστέρηση.

Κλείνοντας, υπογραμμίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα επιτρέψουμε καμία τέτοια ενέργεια, θα επιτελέσουμε το πολιτικό και διπλωματικό μας καθήκον στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του κ. Salih Muslim. Δεν θα επιτρέψουμε στο τουρκικό κράτος να συνεχίσει τις πολιτικές του και ζητάμε από όλους να απαντήσουν ανάλογα και να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές, που αγνοούν κάθε νόμο και δεοντολογία.



Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM)

25-2-2018


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.