Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Έγκληματα πολέμου στο Αφρίν: Δεκάδες κορίτσια αγνοούνται







Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του διαπράττουν εγκλήματα πολέμου εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών στο υπό κατοχή Αφρίν. Μια μητέρα που αποκάλυψε αυτή την αγριότητα, ενώ αναζητούσε τη 14χρονη κόρη της που αγνοείται, δηλώνει: «Αυτό που έγινε στο Shengal, γίνεται τώρα και εδώ. Όλος ο κόσμος πρέπει να δει αυτό το κακό.»

Οι επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους και των συμμοριών των τζιχαντιστών της ISIS και της Αλ Κάιντα εναντίον του καντονιού του Αφρίν της Βόρειας Συρίας εισήλθαν στον τρίτο μήνα. Η αγριότητα συνεχίζεται κατά τη διάρκεια των γενοκτονικών επιθέσεων που ακολούθησαν την εισβολή στην πόλη, με απώτερο σκοπό την εκδίωξη του κουρδικού πληθυσμού της περιοχής. Εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην υπό εισβολή περιοχή σε καθημερινή βάση. Λεηλασίες και πλιάτσικο στα σπίτια και τα καταστήματα των ανθρώπων, εξάλειψη του κουρδικού στοιχείου, πυροβολισμοί ενάντια στους ανθρώπους στους δρόμους, και πλέον οι Τούρκοι εισβολείς και οι συνεργαζόμενες συμμορίες στοχεύουν και τις γυναίκες. Αυτό που έγινε στο παρελθόν από την ISIS στο Shengal, όπου οι γυναίκες συλλαμβάνονταν και υποβάλονταν σε συστηματικούς βιασμούς, γίνεται σήμερα από τις τουρκικές δυνάμεις στην Afrin.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κορίτσια και γυναίκες έχουν απαχθεί μέχρι στιγμής στο Αφρίν, μετά την εισβολή της 18ης Μαρτίου. Οι απαχθείσες κρατούνται σε μερικά σπίτια κοντά στην οδό Vilayat στο κέντρο της πόλης και υποβάλλονται συστηματικά σε σεξουαλική κακοποίηση από τους Τούρκους στρατιώτες.

Ένας πολίτης που κατοικεί στη γειτονιά Mahmudiyah της Afrin, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιούνται για λόγους ασφαλείας, δήλωσε τα εξής: «Μπήκαν στα σπίτια μας και πήραν όλα τα πολύτιμα αντικείμενά μας από την ημέρα που ήρθαν. Πήραν χρυσά κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και οτιδήποτε άλλο και τα φόρτωσαν στα φορτηγά. Στη συνέχεια συγκέντρωσαν τους ανθρώπους που παρέμειναν στην πόλη και χώρισαν άνδρες και γυναίκες σε διαφορετικές περιοχές. Ακούγαμε τις κραυγές των γυναικών. Δεν ξέρω τι τους έκαναν. Εμάς του άντρες μας βασάνισαν, λέγοντάς μας "είστε υποστηρικτές των τρομοκρατών, θα πάρουμε όλα τα υπάρχοντά σας και τις γυναίκες σας".

Μας απελευθέρωσαν μετά από δύο ημέρες χωρίς φαγητό και νερό, αλλά μερικά κορίτσια και γυναίκες δεν επέστρεψαν. Πήγαν κάπου αλλού και δεν ξέρουμε πού. Δύο κορίτσια ηλικίας 14-15 ετών είναι μεταξύ αυτών που πήραν μακριά.»

Ο μάρτυρας δήλωσε ότι τα δύο κορίτσια, για τα οποία δεν έχουν ακούσει από τις 22 Μαρτίου, ονομάζονται F.H. και H.A.

Η μητέρα της Η.Α., στην οποία μιλήσαμε τηλεφωνικά, δήλωσε ότι προσπαθούν κρυφά να βρούν τα δύο κορίτσια για μέρες και εντωμεταξύ συναντήθηκαν με αρκετές οικογένειες που δεν είχαν ούτε εκείνες νέα από τα κορίτσια τους. Η μητέρα είπε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να βγουν έξω στο δρόμο, έτσι φορούν burqa και ψάχνουν για τις κόρες τους.

«Ενώ έψαχνα για την κόρη μου, ανακάλυψα ότι λείπουν και πολλά άλλα κορίτσια. Από όσα έμαθα εγώ, υπάρχουν 15 κορίτσια που λείπουν και είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 20 ετών. Και αυτό μόνο στη γειτονιά που μένω».

Σύμφωνα με όσα έχει μάθει η μητέρα από μια αραβική οικογένεια που έχει στενές σχέσεις με τους Τούρκους στρατιώτες και τις συμμορίες στην πόλη, οι απαχθείσες γυναίκες και κορίτσια κρατούνται σε μερικά σπίτια κοντά στην οδό Vilayat στο κέντρο της πόλης.

«Κρατούν τα παιδιά μας εδώ. Έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια της περιοχής και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει. Αυτό που έκανε το ISIS στο Shengal γίνεται τώρα εδώ. Τα παιδιά μας κρατούνται αιχμάλωτα και βιάζονται από τις συμμορίες. Ο κόσμος πρέπει να δει αυτό το κακό.»

Ένας άλλος κάτοικος, Άραβας κατά δήλωσή του, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του αρχικού μάρτυρα με τον οποίο μιλήσαμε για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο εισβολέας τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του στο Αφρίν, λέγοντας: "Ένας συμμορίτης αρχηγός από την τουρκική ταξιαρχία Χάμζα περιηγείται στις γειτονιές και συγκεντρώνει νεαρά κορίτσια. Παίρνουν αυτά τα κορίτσια στα σπίτια στην οδό Vilayat, παραδίδοντάς τα σε Τούρκους αξιωματικούς και συμμορίτες τζιχαντιστές.»

ΠΗΓΗ: http://www.rojavakurdistan.gr
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.